شاید شما اغلب رگهای واریسی را در نواحی پاها مشاهده کرده باشید اما، بیماری واریس در نواحی مختلفی از بدن مانند پاها، شکم یا دست ایجاد میشود و علائم آن با متورم شدن و تغییر رنگ رگها، ایجاد درد و احساس خستگی همراه است. اغلب مردم فکر میکنند که این بیماری تنها یک مشکل زیبایی است، اما افرادی که تجربه ابتلا به واریس را داشتهاند میدانند که ابتلا به این بیماری میتواند با ایجاد درد و ناراحتی در نواحی مورد نظر همراه باشد.
رگها در این بیماری معمولا متورم شده و به رنگ آبی تا بنفش تیره تغییر رنگ میدهند. همانطور که اشاره کردیم هر نوع رگی میتواند درگیر این بیماری شود، اما به دلیل فشار زیادی که ایستادن یا راه رفتن بیش از اندازه به رگهای پا وارد میکنند معمولا رگهای پاها درگیر این بیماری خواهند شد. شاید با خود فکر کنید که علت اصلی شکلگیری رگهای واریسی چیست و چه عواملی میتواند روی آن تاثیرگذار باشد؛ از این رو در این مقاله از وبلاگ پارس بهروزان جم قصد داریم به بررسی چیستی واریس بپردازیم پس در ادامه این مطلب با ما همراه باشید.
به تورم و گشاد شدن سیاهرگها در اثر پیچخوردگی عروق واریس گفته میشود، این بیماری نوعی اختلال در خون رسانی در رگها میباشد که منجر به تغییر رنگ و برجسته شدن رگهای خونی میشود. دریچههای معیوب در رگها منجر به ایجاد اختلال در جریان عادی خون خواهد شد و این مسئله باعث پیچخوردگی رگها میشود؛ این رگها معمولا به رنگ قرمز، آبی یا بنفش تیره و همراه با درد و تورم ظاهر میشوند.
واریس علاوهبر ظاهری نازیبایی که دارد میتواند منجر به بروز عوارض ناخوشایندی همچون زخمهای باز و بروز لختههای خونی در نواحی درگیر این بیماری شود. بیحسی و گزگز شدن دست و پا نیز از دیگر عوارض آن است. همانطور که اشاره کردیم پیچخوردگی در رگها علت اصلی این بیماری است و اختلال در خونرسانی منجر به کاهش اکسیژنرسانی به ناحیه مورد نظر خواهد شد، در نتیجه این مسئله شاهد بیحسی یا گرفتگی عضلات آن ناحیه خواهیم بود.
در رگهای خونی دریچههای یکطرفهای وجود دارند که باعث جلوگیری از بازگشت خون به عقب میشود، در صورتی که حالت انعطافپذیری و کشیدگی دیواره رگها کاهش پیدا کند میتواند منجر به ایجاد اختلال در روند عملکرد آنها شود به طبع با برگشت خون در جهت مخالف با جریان خون، خونرسانی به سمت قلب با مشکل مواجه خواهد شد. تمامی این موارد منجر به جمع شدن خون در رگها میشود و بدین صورت رگهای واریسی در نواحی مختلف بدن بهویژه پاها نمایان میشوند.
علائم این بیماری به گونهای است که پیش از پیشرفت بیماری به خوبی قابل مشاهده و تشخیص میباشد، اما آشنایی با علائم آن خالی از لطف نبوده و به افرادی که سابقه ابتلا به واریس در خانواده خود دارند یا مشاغل آنها نیازمند ایستادن یا نشستنهای طولانی مدت است، کمک میکند تا در صورت مشاهده این علائم در مراحل اولیه ابتلا به بیماری آن را شناسایی کرده و جهت انجام اقدامات درمانی به پزشک متخصص مراجعه کنند. در ادامه با ما همراه باشید تا با علائم واریس به طور کامل آشنا شوید.
یکی از مهمترین علائم ابتلا به این بیماری ایجاد تغییرات در ظاهر رگهای فرد در قسمتهای مختلف بدن به ویژه پاها میباشد. این تغییرات به صورت برجسته یا درهم پیچیده شدن رگها خود را نشان میدهد، همچنین در این تغییرات رنگ رگها به رنگ ارغوانی و قرمز و در موارد شدیدتر به رنگهای آبی کبود و سبز تغییر رنگ میدهد.
یکی از علائم دیگر این بیماری ایجاد درد مزمن در پاها میباشد. علاوهبر درد، ورم پا و در برخی از موارد خارش نیز جزو علائم این بیماری است. همانطور که در نحوه شکلگیری این رگها اشاره کردیم این اختلال در خونرسانی منجر به تجمع خون در رگها خواهد شد و این فشار زیاد و تجمع بیش از اندازه خون در رگها منجر به پارگی و در نتیجه خونریزی خواهد شد. معمولا این گونه خونریزیها به صورت زیرپوستی بوده و نمود ظاهری آن میتواند کبودی بیدلیل پاها باشد.
با پیشرفت این بیماری نشانهها و علائم بیشتری مانند خشک شدن، نازک شدن یا پوستهپوسته شدن پوست از خود بروز میدهد. در موارد بسیار شدیدتر مشاهده شده که این خارش و پوستهپوسته شدن پوست میتواند منجر به التهاب شده و اگزما یا دیگر مشکلات پوستی را به همراه داشته باشد.
این بیماری محدودیت سنی ندارد و هر فردی در هر سنی امکان ابتلا به آن را دارد، عوامل متعددی وجود دارد که میتواند احتمال ابتلا به این بیماری را افزایش دهد و شما با آشنایی با این عوامل و تغییر در سبک زندگی خود میتوانید به راحتی احتمال ابتلا به این بیماری را در خود کاهش دهید در ادامه به بررسی این عوامل تاثیرگذار خواهیم پرداخت:
برای جلوگیری از ابتلا به بیماری واریس نیاز است تا موارد بالا را به خاطر بسپارید و با تغییر در سبک زندگی خود خطر ابتلا به آن را کاهش دهید. در این مقاله از وبلاگ سایت پارس بهروزان جم به بررسی چیستی واریس و علائم و عوامل تاثیرگذار در آن پرداختیم. امیدواریم که مطالب مطرح شده در این مقاله برای شما عزیزان مفید واقع شده باشد. ممنون که تا انتها با ما همراه بودید.