همه ما در طول زندگی خود بارها با انواع مختلف آکنه مواجه شدهایم و آنها را با نام مرسوم جوش میشناسیم، جالب است بدانید که آکنه یکی از انواع بیماریهای مزمن و التهابی پوستی است که منجر به ایجاد جوشهای متفاوت و لکه در نواحی مختلف بدن مانند صورت، شانهها، پشت گردن، سینه و بالای بازوها میشود؛ این بیماری یکی از شایعترین بیماریهای پوستی در جهان میباشد. همانطور که میدانید این عارضه پوستی میتواند در زیبایی فرد به ویژه چهره وی تاثیرات منفی زیادی بگذارد.
ممکن است بارها با خود فکر کرده باشید که علت اصلی بروز این جوشها در نواحی مختلف بدن چیست و چه مواردی میتواند در ابتلا ما به این عارضه تاثیرگذار باشد. همچنین آشنایی با انواع آن میتواند به شما در انتخاب بهترین درمان برای آنها کمک شایانی کند؛ از این رو در این مقاله از وبلاگ پارس بهروزان جم قصد داریم به بررسی آکنه و عوامل تاثیرگذار در آن بپردازیم، پس اگر شما نیز جزو آن دسته از افراد کنجکاو در این زمینه میباشید. در ادامه این مطلب با ما همراه باشید.
آکنه نوعی بیماری پوستی است و زمانی بروز پیدا میکند که منافذ پوست فرد با چربی ، سلولهای مرده پوست و باکتری ها بسته شود، این عارضه پوستی بسیار شایع است و افراد زیادی در طول زندگی خود ممکن است چندین بار به آن دچار شوند. همانطور که پیشتر به آن اشاره کردیم این جوشها علاوهبر صورت میتواند در نواحی دیگری از بدن نیز بروز پیدا کنند همانند پشت بدن، بازوها، سینه، گردن و شانهها، لازم به ذکر است که بروز این عارضه پوستی خطرناک نیست، اما میتواند لکهها و زخمهای پوستی به جا بگذارد.
این عارضه پوستی انواع مختلفی دارد که در ادامه به معرفی انواع آن خواهیم پرداخت:
دلیل اصلی بروز انواع آکنه مسدود شدن فولیکولهای مو با مقدار بیش از حد سلولهای طبیعی پوست است، سلولهای پوست با سبوم که یک ماده چربی است ترکیب شده و باتوجه به اینکه در صورت، گردن، قفسه سینه، بازوها و قسمت بالایی پشت غدد چربی زیادی وجود دارد، تغییر در تولید سبوم در این نواحی میتواند منجر به ایجاد جوش شود.
افزایش تولید سبوم در این نواحی از بدن میتواند منجر به رشد بیش از اندازه باکتری هایی شود که به طور عادی روی پوست زندگی میکنند. به وجود آمدن التهاب بیش از اندازه توسط این باکتری ها میتواند منجر به پاره شدن فولیکولها و ایجاد جوشهای قرمز و حساس در سطح پوست شود.
تغییرات هورمونی در بدن منجر به بزرگ شدن غدد چربی و افزایش تولید سبوم میشود و نتیجه این مسئله ایجاد جوش در نواحی مختلف بدن خواهد بود، البته لازم به ذکر است که اغلب در افراد مبتلا به این عارضه پوستی سطح هورمونها طبیعی است و این غدد چربی هستند که نسبت به تغییرات هورمونی بسیار حساس میباشند.
یکی از عوامل دیگری که میتواند نقش موثری در بروز و تشدید عارضههای پوستی شود استرس میباشد.
استفاده از لوازم آرایشی که برپایه روغن هستند نیز میتواند منجر به ایجاد جوشهای متعدد در سطح پوست شود، همچنین مواد موجود در محصولات آرایشی موها نیز میتواند باعث بدتر شدن ضایعات پوستی شود؛ از این رو بهتر است که از مواد آرایشی غیرکومدوژنیک یا محصولاتی که بر پایه آب هستند استفاده کنید تا احتمال ابتلا به عارضههای پوستی را کاهش دهید. برخلاف باور عموم مردم ایجاد جوش و آکنه هیچ ارتباطی به تمیز بودن یا نبود پوست ندارد و در برخی موارد شستوشوی مکرر یا بیرویه پوست میتواند منجر به بدتر شدن آکنه شود.
در این مقاله از وبلاگ سایت پارس بهروزان جم به بررسی چگونگی ایجاد آکنه در پوست، عوامل موثر در آن و انواع آکنه پرداختیم. مطالب مطرح شده در این مقاله به شما کمک میکند تا در صورت بروز این عارضه پوستی انواع آن را تشخیص دهید و در صورت نیاز برای معالجه به پزشک مراجعه کنید. امیدواریم که مطالب مطرح شده در این مطلب برای شما عزیزان مفید واقع شده باشد، ممنون که تا انتها با ما همراه بودید.